WHATSAPP TEKNİK DESTEK +90 541 234 11 22
SCHEFFER İLE KENDİ GUBRENİZİ ÜRETİN
WHATSAPP TEKNİK DESTEK +90 541 234 11 22
SCHEFFER İLE KENDİ GUBRENİZİ ÜRETİN
Organik gübrelerin yan etkileri var mıdır?

Organik gübrelerin yan etkileri var mıdır?

Organik gübrelerin kullanımı genellikle çevre dostu ve toprak sağlığı açısından olumlu sonuçlar verir. Ancak, bazı durumlarda organik gübrelerin de yan etkileri olabilir. Bu etkiler genellikle kimyasal gübrelerin yan etkilerine kıyasla daha hafif olmakla birlikte, dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. İşte organik gübrelerin olası yan etkilerinden bazıları:

● İçeriğinde olabilecek yüksek oranda ağır metalli bileşikler

● Salgı noktası oluşturma riski olan ürünlerin tarımsal kullanımı yoktur. Bu istisnayı sadece yarasa gübresi bozmaktadır

● Patojen Taşıma: Organik gübreler, yeterli ısıl işleme ve fermantasyona maruz bırakılmaz ise bitkisel hastalıkları kullanıldığı bölgeye taşıyabilir

● Gübre Yanma: Suyu alınmamıs tavuk gübresi aşırı tuzluluk ve ürik asit içeriği ile uygulandığı bölgeyi çoraklaştırırken, dikili bitkilerin köklerinide yakabilir.

Bu yan etkiler, organik gübrelerin dikkatli ve uygun şekilde kullanılmasının önemini vurgular. Organik gübrelerin yararları ve olumlu etkileri kimyasal gübrelere göre daha fazla olsa da, doğru miktar ve uygulama yöntemlerine dikkat edilmelidir.