Alırken Kazan, Satarken Kazan
Organomineral Gübreler
Bilindigi gibi iki çeşit gübre formu var. Bunlar Organik Gübre ve Kimyevi Gubre. Organik gubreler kendi içerisinde;
* Enzimli içerikli Organik Gübre
* Mikrobiyal Organik Gübre
* Katı & Sıvı Organik Gübre
* Organomineral Gübre olarak belirtilmektedir.
Buradaki Organomineral Gübre bin açılımı ORGANİK + KİMYEVİ materyallerin karıştırılması ile elde edilen gübre demektir. Organik kaynaklı gübrelerin içerisinin mineral tuzlalarla ( makro NPK ve mikro besin elementleri ) zenginleştirilmesidir.
Organomineral gübreler, klasik ve organik gübrelemenin dışında zengin bir üretim fırsatı sağlar. Organik gübreler organik karbon, organik madde, aminoasit, humikasit, mikroorganizma, organik asitler açısından zengin olsada Azot Fosfor Potasyum ve mikro elemeler çok fakırdır. Tabi şunu duyacaksınız organiklerin makro ve mikro değerleri düşük yapısal olarak daha etkindir. Fakat teori ve lab. ortamı bunu gösterirken sahadaki uygulamalarda Kimyevi makro ve mikro takviyesiz topraklar 2. pilin sonunda verimlilik olarak düşüşe geçmistir. Günümüzde iyi tasarlanmış içerikler ile bu harmanlanmış organomineral gübreler üreticimiz için avantajlar içermektedir.
Şunu unutmayalım ki;
Sıvı formdaki organomineral gübrelerin NPK ve mikro kaynakları yine tozdur ( fosforik & nitrik asit hariç ) Bunlar uygun şartlarda üretim karıştırıcılarında formuluze edilir. Her üretici sera, tarla yada bahçe basında kendi organmineral gübresini yapabilir. Organik ürünümüzü 100lt ilk varillerinizde karıştırırken Toz NPK ve mikro kaynakları ilave ederek elde ettiginiz çözelti organomineral gübre olacaktır.